April 13, 2009

Hellooo...

Salam...

Hehehe... lama sgt x update... nk start story pun rasa cam lain jer...

Last month on 19/03/09 (Thursday), Aishah demam... Actually masa tu dh almost 4 ari dia demam... pehtu dia ngadu sakit dada dan sakit2 badan.... risau gak dibuatnya...

But ummie terpaksa gi keje gakk coz ada urgent thing yg ummie kena buat.... so Abahlah yg terpaksa amik cuti dan bawak dia gi kinik....

Dlm kul 10 lebih, Abah call ummie... cam cemas semcm jer... Abah bgtau kena bwk Aishah gi specialist psl doktor suspect dia mgkin kena denggi atau chikungunya... astaghfirullah... ummie dh panic giler masa tu...

But pagi tu, sesampai je kt opis ummie mmg dh ckp awal2 kt bos yg ummie nie standby... ummie dh bgtau yg Aishah demam....

So, ummie terus bgtau bos ummie dgn linangan air mata tentang Aishah.... bos bg ummie balik... so, ummie balik dgn hati yg tak keruan.... risau sungguh... mcm2 yg ummie pikir masa tu....

Sampai je kt umah, terus Abah bwk ummie ngan Aishah gi PUSRAWI.... doktor kt kinik tu dh bg refer letter siap2... so senang nk berurusan dgn Pusrawi nanti....

Sampai kt Pusrawi dlm kul 11 lebih, terus daftar dan tunggu giliran.... Sblum turn Aishah tiba, nurse kt situ masukkan ubat demam (melalui duburnya...) sbb badan Aishah panas sgt....

Turn Aishah xlama lepas tu.... kami jumpa Specialist kanak2, Dr. Kamaruddin (Dr. K)... Dr. K suruh Aishah amik darah... lepas amik darah baru tau keputusannya....

So pegilah kami kt lab kt situ.... amik darah nie kejap jer but nk tunggu result adalah sejam.... punyalah lama... huhuhu... sian Aishah... badan masih panas...

Bila result dh dapat, terus jumpa Dr. K balik.... dan resultnya.....

Alhamdulillah.... denggi or chikungunya xde... but total white blood cell (WBC) Aishah terlalu tinggi.... melebihi tahap normal.... tahap normal dlm 11... but Aishah 16.5.... Dr. K ckp dlm badan Aishah byk kuman.... kuman apa??? wallahualam.... xplak ummie tanya lebih2 kt Dr. K tu... hehehe... then, Dr. K bg ubat antibiotik dan ubat tuk sakit2 badan tuk Aishah....

Prasaan ummie masa tau tu, syukur x terkira.... but stilll ummie risau gakk... but Dr. K ckp xpe... x bahaya sgt... just mkn ubat antibiotik tu untuk matikan kuman2 tu...

Dan skang, dh hampir sebulan pun... Aishah dh sembuh sepenuhnya.... Dia dh semakin aktif... makan pun dh byk.... byk dr ummie ngan abah dia mkn... hehehe... dan skang dh pandai demand psl mkn.... kalo xde kari xnak makan.... boleh??? hehehehe.... kalo ada kari, bertambah lah nasik dia.....

So, tulah a bit story yg dh lama ummie nk update kt sini dan akhirnya ari nie dptlah ummie paparkan tuk tatapan korang.... hehehehe....

Eh, eh... ada citer lagi... psl mende lain plak la... nanti2 la yek.....

1 comment:

Ena said...

alhamdulillah... mujur aishah tak kena penyakit camtu...
eyna jaga diri aisyah tu baik2 ek..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin