May 20, 2009

Opisku dipecah masuk...

Salam...

Last Wednesday 13 May 2009, our opis kena pecah masuk... mmg kurang ajaqnyer pencuri...

Camnie citenyer......

Pagi 13 May tu abt 7.50, ummie masuk opis mcm biasa.... masa tu ada sowang colleague ummie yg dh sampai... ummie dok kt meja cam biasa tanpa pandang drawer yg ada kt blakang kusi ummie.... drawer tu ummie mmg jarang bukak...

Tak lama lepas tu, lady bos ummie plak masuk.... once dia enter bilik dia terus dia tanya ummie, nampak tak laptop dia (act. tu laptop uia).... ummie tekezut gakk arrr.... coz ummie xpenah pegang laptop dia... ummie tanya dia whether dia ada bwk balik laptop tu atau tak? dia ckp x.... ummie dh panic.... kwn ummie yg ada kt opis pun kuar dr bilik dia bila dengar kecoh2 kt luar...

Pehtu dgn spontan ummie gi meja ummie dan terus ummie pandang drawer ummie.... mmg sah!!!! drawer ummie dh dikopak! kwn ummie tu pun terus gi bilik dia dan apa yg dia dpt is the same thing ngan ummie... drawer dia pun dh dikopak!!!! hampehnyer pencuri!!!!

Drawer ummie langsung xboleh di tutup psl alignment dh lari.... ummie terus bukak satu tabung yg berisi duit opis (tabung yg kami collect every month).... duit kertas langsung xde (dlm rm40 lebih).. yg tinggal hanyalah duit syiling.... ummie terus bukak drawer yg paling bawah skali coz dlm tu ada safety box tuk simpan duit petty cash opis.... safety box tu pun ada kesan dikopak psl alignment dia pun dh lari but still boleh tutup dan bukak.... duit kertas dlm tu (dlm rm300 lebih) pun dh lesap.... yg tinggal pun hanya duit syiling... pandai tul kan pencuri nie... duit kertas yg diambilnya... duit syiling dia tinggal.... cissss....... yg ummie geram betul, duit simpanan ummie dlm satu bekas kayu pun abis diciloknyer... adalah dlm rm12... ummie simpan everyday rm1 kt dlm tu..... eeeeiiiii gerammmmnyerrrr.......

Drawer sorang lg kawan ummie pun dikopak.... laptop yg ada dlm drawer dia pun abis kena kebas..... so now 2 laptop dh kena kebas.....

Laptop lady bos ummie dh la yg baru nyer..... byk document penting dlm tu.... cian kt dia...

Ummie call uia nyer security tuk wat investigation... after investigate, siling kt opis kami dh pun berubah tempat.... mula2 xprasan... bila diperatikan betul2 baru nampak....

Dlm kul 10 lebih, ummie gi balai polis ngan member ummie tuk wat repot.... dok kt sana adala lebih kurang 2 jam.... dh settle suma, kami ikut polis tu balik uia.... hehehe... pegi naik kembara uia, balik naik waja polis.... :P

Polis kt opis ummie xlama just amik gambar dan amik sedikit keterangan dari lady bos dan staff yg lain....

Photo-photonyer.....


-nilah opis kesayangan ummie-


-nilah siling yg dh diusik tu. nampak tak?-


-drawer ummie yg dh dikopak & xleh nk tutup-


-safety box yg dh kosong-


-duit syiling yg tinggal-


-drawer kawan ummie yg dh dikopak-




Mother's Day...

Salam....

Hehehe... mother's day dh lebih sminggu berlalu tp ummie baru nk update today... kahkahkah....

Sowilah, ummie a bit bz wit something else... =P

Pagi 10 Mei tu, abah kiss & wish 'Happy Mother's Day' kt ummie... anak2 still tdo lg... hehehehe... but jgn pikir lebih2 hah... xde pa pe pun yg berlaku... *wink*

Ummie siapkan b8fast tuk depa suma... ala ummie masak mihun goreng jer...

Tghari tu abah ckp kt ummie xyah masak psl nanti tghari kita gi mkn kt luar... ummie apalagi... mau xhappy giler... happy psl xyah masakkk.... hehehehe

Jam kul 12. 30 kami kuar umah... abah ajak gi Jusco Kepong je psl dekat ngan umah.... yg klakar, abah gi tanya kat Aishah, dia nk mkn apa... bukannyer tanya kt ummie.... cehhh... si Aishah yg dh mmg beberapa ari dok mintak KFC, so dia pun dgn spontan ckp KFC....

Memuler bengang gakk ummie... hehehe... mau tak.. baru je brapa ari sblum tu ummie mkn KFC... ni nk makan lg.... tp nk wat camne.. dh anak nyer psl ikutkan je la....

So, mknlah kami KFC.... tu jela sambutan mother's day kali nie..... xbesh pun... but yg penting abah ingat!

So sowi psl xde photos yg nk ummie tempekkan kt sini psl mmg xamik ape2 gambar pun.... =P

May 7, 2009

Family Outing...

Salam...

Ummie terlupa nk update citer sblum gi convo adik abah... hehehe... jgn mare yer...

Actually, last month 25 April (Saturday), ummie ngan abah bwk Aishah ngan Ofa gi Zoo Negara kt Melawati tu.... hehehe... dh lama janji ngan dorang akhirnya termakbul gakk....

Ofa yg paling sronok... Ummie ngan abah penat giler..... dh la panas terik... even byk pokok skalipun... kt situ angin xkuat sgt... so sabar jelah... anak punya psl kan.... redha je la.... hehehe....

A few photos and video for tatapan u all....



























video

Persiapan Mengharung Denai...

Denai perkahwinan
Pasti dihujani air mata
Biarlah kita rasa....
Rupanya syurga rumah tangga
Itulah maharnya

Isteriku...
Tidak kutagih setia
sesetia Hawa
Tidak kuminta
kerinduan menggila...
segila Laila

Cuma terimalah aku seadanya
sebagai suami
Di sudut tersuci di dalam hati....
seorang isteri


Ciptaan: Pahrol Md. Juoi
Sumber: Duhai yang Tersayang

Adila's Convo...

Salam....

Last month, 29 April (Wednesday), ummie ngan abah gilah convo adik bongsu abah @ Politeknik Sultan Azlan Shah, Behrang, Perak.

Abah dh janji awal2 ngan adik dia tu yg kami akan pegi... ummie pegi without Aishah ngan Ofa coz Aishah skolah dan Ofa, mmg xleh bwk psl budak2 xleh masuk dewan. So tinggallah Ofa ngan mama ngan ayah ummie kt umah.... heheheh... =D

Adik abah nie grad Diploma jer... but she is one of student yg dpt 'PKJ'. Means, pingat ketua jabatan yg mana every semester pointer dia melebihi 3.7... hehehe... teror gakk budak nie kan... =D

Gambar byk gaklah yg ummie amik tp yg ummie tepek kt sini dua nie jer psl yg lain tu rasanyer xperlulah... hehehe...




(nilah adik abah, Adila nama dia)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin