May 20, 2009

Opisku dipecah masuk...

Salam...

Last Wednesday 13 May 2009, our opis kena pecah masuk... mmg kurang ajaqnyer pencuri...

Camnie citenyer......

Pagi 13 May tu abt 7.50, ummie masuk opis mcm biasa.... masa tu ada sowang colleague ummie yg dh sampai... ummie dok kt meja cam biasa tanpa pandang drawer yg ada kt blakang kusi ummie.... drawer tu ummie mmg jarang bukak...

Tak lama lepas tu, lady bos ummie plak masuk.... once dia enter bilik dia terus dia tanya ummie, nampak tak laptop dia (act. tu laptop uia).... ummie tekezut gakk arrr.... coz ummie xpenah pegang laptop dia... ummie tanya dia whether dia ada bwk balik laptop tu atau tak? dia ckp x.... ummie dh panic.... kwn ummie yg ada kt opis pun kuar dr bilik dia bila dengar kecoh2 kt luar...

Pehtu dgn spontan ummie gi meja ummie dan terus ummie pandang drawer ummie.... mmg sah!!!! drawer ummie dh dikopak! kwn ummie tu pun terus gi bilik dia dan apa yg dia dpt is the same thing ngan ummie... drawer dia pun dh dikopak!!!! hampehnyer pencuri!!!!

Drawer ummie langsung xboleh di tutup psl alignment dh lari.... ummie terus bukak satu tabung yg berisi duit opis (tabung yg kami collect every month).... duit kertas langsung xde (dlm rm40 lebih).. yg tinggal hanyalah duit syiling.... ummie terus bukak drawer yg paling bawah skali coz dlm tu ada safety box tuk simpan duit petty cash opis.... safety box tu pun ada kesan dikopak psl alignment dia pun dh lari but still boleh tutup dan bukak.... duit kertas dlm tu (dlm rm300 lebih) pun dh lesap.... yg tinggal pun hanya duit syiling... pandai tul kan pencuri nie... duit kertas yg diambilnya... duit syiling dia tinggal.... cissss....... yg ummie geram betul, duit simpanan ummie dlm satu bekas kayu pun abis diciloknyer... adalah dlm rm12... ummie simpan everyday rm1 kt dlm tu..... eeeeiiiii gerammmmnyerrrr.......

Drawer sorang lg kawan ummie pun dikopak.... laptop yg ada dlm drawer dia pun abis kena kebas..... so now 2 laptop dh kena kebas.....

Laptop lady bos ummie dh la yg baru nyer..... byk document penting dlm tu.... cian kt dia...

Ummie call uia nyer security tuk wat investigation... after investigate, siling kt opis kami dh pun berubah tempat.... mula2 xprasan... bila diperatikan betul2 baru nampak....

Dlm kul 10 lebih, ummie gi balai polis ngan member ummie tuk wat repot.... dok kt sana adala lebih kurang 2 jam.... dh settle suma, kami ikut polis tu balik uia.... hehehe... pegi naik kembara uia, balik naik waja polis.... :P

Polis kt opis ummie xlama just amik gambar dan amik sedikit keterangan dari lady bos dan staff yg lain....

Photo-photonyer.....


-nilah opis kesayangan ummie-


-nilah siling yg dh diusik tu. nampak tak?-


-drawer ummie yg dh dikopak & xleh nk tutup-


-safety box yg dh kosong-


-duit syiling yg tinggal-


-drawer kawan ummie yg dh dikopak-




3 comments:

luvmum said...

salam kak..isk isk teruk kan pencuri skarang ni.jgn kan opis akak..opis kat engine pun sama.moga2 allah buka ati pencuri tu bagi dia sedar skit.

Ena said...

erk jaatnye... tp pandai plak memilih ek.. wit syiling dia takmo.. ampeh toll!!!

Sidratul Muntaha said...

salam kak
makin menjadi2 ler
last time masa january aritu
abis besi kat toilet handicap E5 ni kena curi
pintu lab ayu cuba kena kopak sebab depan nmpk flat screen komputer dlm lab tu
pastu penutup longkang sepanjang depan lab ayu n member ayu kena curi dlm 6 bijik
pastu
kat ECE lab plak komputer ilang dlm 14 bijik
giler
camne tu?
since ade construstion ni
makin menjadi2 pencuri dlm uia ni..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin