December 30, 2008

Ber'Family Day' @ D'Village Resort, Ayer Keroh, Melaka

Kan aku dh bgtau masa last post aku aritu yg aku nk update sumting this week kan... hehehehe...

Actually last week from 24th - 26th December, aku ngan geng2 kt uia nie (staff2 frm Audit, Legal, Waqf, PRO, Rector Office) ada family day @ Ayer Keroh, Melaka....

Aku ke sana ngan kete. Ada gakk staff yg gi ngan bas... abt 2 bijik bas gakk la yg bawak staff2 from uia nie... total staff + family yg pegi adalah abt 180... ghamai x ghamai... korang pikirla sendiri....

Aku sampai kt sana dlm kul 2.15... sedang2 elok je tu coz check-in pun kul 2... hehehe... dpt jer kunci terus gi carik bilik... masuk je bilik, suwuh anak2 posing jap... yelah, b4 bilik tu jadik 'tongkang pecah' baik amik gambaq dulu... at least nampakla yg bilik tu kemas jer kan... hehehehe....

Ptg tu xde apa2 program... program start @ 6.30 pm... time mkn ler apa lg... punyalah awal mkn... coz kata depa mlm nanti nk gi Night Safari @ Zoo Melaka... so depa suwuh kami siap awal2 la kononnya...

Mlmnya berjalanlah (berjalan????) kami beramai2 (cam budak2 baru balik skolah jer) ke Zoo tu... adalah dlm 10 minit kot berjalan... penat giler wooo... mana xnya... turun tangga, naik tangga... turun bukit, naik bukit... kekira ilang gakkla sekilo... huhuhu....

Nasib baikla nk round zoo tu naik tram... kalu idak, adala yg x gi nyer... kami sewa tram dlm 4 bijik kot... ok gakk laaa..... xla penat....

Balik dr zoo, masing2 terus masuk bilik.... mau tak... masing2 kepenatan.....

Soknya lepas bfast, ada program 'Presentation of Office Performance for 2008'... So all the staffs kena involve la... malas nk citer detail abt programm nie.... xde yg menarik... hehehehe...

Dlm kul 3 ptg plak, ada telematch for all the staffs & family.... aku and family in Group 3... gamesnya pun biasa2 jer... xde yg menarik tuk distorykan... huhuhu... penat adalah.... gambar aku tgh bergames xde psl xde owg nk amik... siannya aku... yg ada gambor hubby aku main tarik tali ngan aishah main air jer.... hehehehe...

Mlmnya, ada dinner... dinner wit our Rector, YBhg. Prof. Dato' Sri Dr. Syed Arabi Idid & wife.... the foods... quite ok la... barbeque lg... hahahaha.... licin gakk la aku ngan anak2 aku mkn....

Esoknya aku xgi bfast pun... cuma hubby ngan anak2 aku je yg gi... coz aku kena 'diarrhoea'... korang paham ker??? xnak tulih dlm bm psl malu gakk... hehehehe.... so aku x joinla staff lain gi MMU ngan jalan2 kt Bandar Hilir.... xpe2.... balik nanti aku ajak hubby aku gi sana....

Lps lunch, terus check-out.... kami meneruskan perjalanan kami ke Tg Kling, Melaka... ada satu mlm lg nk diabiskan kt sana.... just kami jer tau.... staff lain, ada yg balik KL, ada gakk yg sambung cuti kt sana dan ada gakk yg balik kg.... so see u kt posting aku yg seterusnya lepas nie.... 'A Night @ Shah's Beach Resort, Tg Kling, Melaka'....

the IEEP a.k.a Family Day for Rectory Offices

'the room'



still 'the room'





outside the room...

'double peace' from ofa...

the girls wit their father

'the whole family'

wit my eldest... after the makeover... hehehehe...

me! (after the makeover)... :)

night @ Night Safari, Zoo Melaka

me again!!!!

my girls favorite...

too many children... fening2...

my eldest - b4 the telematch...

masuk air dlm botol guna span basah... huhuhu...

my hubby b4 the tarik tali games...

sempat gakk posing yer bang....

tarikkk.... tarikkk.... jgn x tarikkkk....

makan time..... comotnya anak2 ummie... huhuhu..

me again... again...!!!!

chedapnya dik...

aishah amik adiah first place... :)

poseeee.... me wit my little princess...

me again... again... again....

my hubby... love u.... muaaahhhh

opsss.... after the makeover...

makeover again....

2 comments:

tisyabeequeen said...

Wahh....makeover tu menjadik la. Lawo tu, 'mama boom' ni...hehehe.
Seronok nampak kat family day tu. Dapat hadiah lucky draw ape? :P

EynaShariff said...

hahahaha.... thanks kak.. actually bukan real pun makeover tu... huhuhu... nk try ker? leh try kt http://www.taaz.com
ok gakk la family day tu... unfortunately lucky draw x dpt wat kt sana... mgkin wat kt sini but date blum finalized lg.... hope dptla adiah besor2.... hehehehe....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin