March 18, 2009

Netball... oh netball...

Salam...

Sowi coz lama na ummie x update blog nie... ummie bery d bz laaa... huhuhu...

Last Saturday (14/3), ummie join team Chancellery maen netball for IIUM Staff Games 2009.

Dulu time skolah2, time ummie kije kt HLFB dulu, ummie ada join team netball dorang... dulu ummie slalu maen position GS or GA... last ummie maen netball nie tahun 1997 dulu... huhuhu lama dahhh... time mude remaja lagik...

So sebabkan dh lebih 10 tahun ummie break from netball, ummie start maen balik last week... gilah gakk training dorang after opis hour...

Yg klakarnya, tiap kali pi training, yg dtg xpenah yg cukup korum.. tak 6 owg, 5 owg je yg dtg.... hampeh tul la depa nie... nk menang ke xnak???? hehehehe.....

Sbenarnya ummie main nie suka2 jerr... saje nk tgk masih ada lagik tak skill or stamina... yg pasti, skill masih ada but stamina tu kureng la skit... almaklum laaaa... faktor usia dan figure.... hehehehe.... lgpun ummie mmg dh lama x joging or exercise... so mmg penat giler.... balik umah terus melepek kt sofa... hahahaha... cian ummie kan... :p

Tp dlm pada xcukup owg bila time training, masa games Saturday tu (masa nie dh cukuplah korumnya...), alhamdulillah kami dpt 1st runner-up.... hahahaha... terer tak terer kitorang kan.... team kitorang nie lebih kepada team2 veteren but still leh kalahkan team2 anak2 muda remaja... hahahahaha..... yg best, ummie nyer lady bos pun maen skali.... dia main position WA.. dan ummie WD... ghuper2nya dia penah jadik state player dulu.... tabik la bosss.... hehehehe....

Gambar2 xdpt ummie load kan kt sini psl ummie langsung xsempat nak amik masa tu... owg sibuk la katakan.... tp masa tu ada owg amik gambar but ummie x kenal sapa... ceh... xpe ummie akan carik gakk owg yg amik gambar tu.... akan ku tampalkan gambar2 tu kt sini kemudian ari....

Anyway, majulah sukan tuk diriku yg dh makin 'plum' nieee.... huhuhu..... ;p

2 comments:

ct said...

Bab plum kan, mummy setuju setuju sgt hehehe bergabung le kita

Eyna Shariff said...

hehehe... harus carik alternatif nk kurus balik nie.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin