February 27, 2009

Gelagat Dak Ofa...

Salam...

Beberapa arini ummie ngan mama dok sibuk citer psl pe'el baru si Ofa.... Ada beberapa benda baru yg dibuat oleh Ofa yg wat kami kengkadang gelak giler2 dan jugak nk marah sesangat... ;p

1. almost a month Ofa malas nk mandi yg membuatkan kami bengang giler ngan dia... sampai dh tahap malas nak layan lah..... hehehe.... kalo dulu dialah yg paling cepat masuk bathroom kalu disuruh mandi.... x nyempat2... but skang, tiap kali nk suruh mandi, dia akan ckp, "adik dh mandilah td... nenek mandikan..." pdhal mandi yg dia maksudkan tu adalah mandi pagi atau malam td.... bayangkan... geram x???? eeeeeiiiiiii.... cubit kang... hehehe... pastu dia ngelat ckp, "jap gi la.... adik nk main dulu...." eeeeeiiiiii.... gereeeemmmm!!!!!!!

2. lately every night sblm tidur, dia akan doa dulu... doa yg membuatkan ati ummie dan nenek dia berbunga2... hehehe.... rasa cam sejuk jer perut ngandung kan dia.... camnie doa dia:

"Ya awah (Allah), ampunkan abah, ampunkan umi, ampunkan nenek, ampunkan atuk, ampunkan tiyin, ampunkan pangah, ampunkan cuman, ampunkan cuti, ampunkan nekjai, ampunkan tokali, ampunkan........" suma kaum kerabat dia sebut sampailah tunang cousin ummie pun dia sebut.... hehehehe.... geram x korang dgr... kalo korang dok sbelah dia, korang tau lah camner..... tu baru jer 2 thn stgh.... ;D

c. dia suka betul mkn ice cream sampai tahap kadang2 dari pg sampai ke petang dok mintak ice cream.... kalo x bg dia jerit sampaikan ummie rasa owg kt sebelah umah mesti ingat dia kena dera.... huhuhu... Ofa... Ofa...

Byk gakklah pe'el baru Ofa yg wat kekami nie gerammm betul ngan dia..... wat everpun, dialah penawar duka lara kami kt umah tu....... sayang adik!

latest photo of Ofa with her pyjamas.... hehehe... 'peace' melekat kt idung.... ;p

1 comment:

Ena said...

wahhh sonotnye...
baru 2thn stengah dh pandai berdoa.. kena ajar anak2 dara ena berdoa gak kalo camni ihiks...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin